Van links naar rechts: Adriënne, Anna, Koi en Jef
Over de curatoren

Jef Declercq
(°1994, BE) is onafhankelijk curator, kunsthistoricus, schrijver en galeriemedewerker gevestigd in Brussel. Hij behaalde een master in kunstgeschiedenis aan de Universiteit Gent (2019), en in 2020 voltooide hij het postgraduaat Curatorial Studies aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK). In 2022 nam hij deel aan het Young Curators Programme van het Belgisch Paviljoen op de 59e Biënnale van Venetië. Declercq heeft meerdere tentoonstellingsprojecten geïnitieerd, zowel in traditionele tentoonstellingsruimtes als in onconventionele omgevingen. Hij was een van de stichtende leden van het collectief STOFWOLK (2016 - 2018, Gent). Jef Declercq cureerde een solotentoonstelling van Yoel Pytowski (2021, Gent) en was co-curator van Publiek Park (2021). Hij was betrokken bij de Proximus Art Collection (2022), HORST Arts & Music Festival (2022). Jef Declercq heeft onderzoek gedaan voor Kunst in Opdracht (2022) en zijn teksten zijn gepubliceerd door het Belgisch Paviljoen, Art & Education en HART magazine.

Contact: jef (at) publiekpark (dot) be

Koi Persyn (°1996, BE) is curator en schrijver, gevestigd in Brussel. Hij behaalde een master in Fine Arts (2019), gevolgd door een postgraduaat in Curatorial Studies (2020), beide aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Tijdens zijn opleiding richtte Persyn een residentieprogramma op in Het Paviljoen in Gent. Hij nam deel aan het uitwisselingsprogramma met BIDAI in Kanazawa (JP, 2017) en werd geselecteerd voor het Young Curators Program (2019) als stagiair voor het Belgisch Paviljoen op de Biënnale van Venetië. Samen met Laila Melchior won Persyn de Lichen Curatorial Prize 2021 en voerden ze hun tentoonstellingsvoorstel uit bij Jester (fka CIAP) in Genk (2022). Samen met Anna Laganovska is hij curator van Border Buda (2023-2024), een cultureel project dat zich richt op residenties en kunst in de openbare ruimte van de Buda-zone, een industriegebied op de grens van Machelen, Vilvoorde en Brussel. Persyn is curator bij Komplot, gastdocent aan La Cambre, beide in Brussel, en projectcoördinator van Off the Grid, het residentie- en presentatieplatform van Cas-co in Leuven.

Contact: koi (at) publiekpark (dot) be


Anna Laganovska
(1996, LV) is een onafhankelijke curator en schrijver gevestigd in Antwerpen. Ze studeerde kunstgeschiedenis en theorie aan de Kunstacademie van Letland en culturele studies aan de KU Leuven. In 2022 voltooide ze het postgraduaat curator aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Anna Laganovska werkte als curatorial assistant bij Frans Masereel Centrum en haar recente curatoriële projecten omvatten Flowers at Room Temperature, de centrale tentoonstelling van Antwerp Art Weekend in De Studio, Antwerpen (2023), Snowflake Blockbuster in Kunsthal Extra City, Antwerpen (2022) en Publiek Park in Citadelpark, Gent (2021). Samen met Koi Persyn is ze curator van Border Buda (2023-2024), een cultureel project dat focust op artistieke installaties in de publieke ruimte in het Buda, een industriegebied op de grens van Machelen, Vilvoorde en Brussel.

Contact: anna (at) publiekpark (dot) be

Adriënne van der Werf
(1991, NL) is curator en woont en werkt in Middelburg (NL) en Gent (BE). Momenteel is ze assistent-curator en curator bij Vleeshal centrum voor hedendaagse kunst. In het verleden behaalde ze een bachelor in marketingcommunicatie en een bachelor en master in de kunstwetenschappen aan de Universiteit Gent. In 2022 voltooide ze het postgraduaat curator aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten - Gent (KASK). Sinds 2018 heeft ze meerdere curatoriële projecten ontwikkeld die zich richten op performatieve aspecten van artistieke en curatoriële praktijken. Binnen haar projecten en tentoonstellingen stelt ze de autonome tentoonstellingsruimte in vraag door te werken met of echte elementen toe te voegen. In het verleden (co-)cureerde ze Etcetera VI & VII, Civil Disobedience (2018), Maintenance (2019), Enter Through The Void, Exit Through The Gift Shop (2020) en Tarot editions (2021).

Contact: adrienne (at) publiekpark (dot) beSay hi!
⟶ info (at) publiekpark (dot) be
@publiekpark